Ciasto z Fasoli
Witajcie kochani.Dziś wlatuje przepis na wspaniałe ,smaczne ciasto z fasoli białej.Ciasto z fasoli? Brzmi egzotycznie, prawda? Ale niech pozory Was nie zmylą! To wyjątkowy deser, który podbije serca wszystkich smakoszy, a jednocześnie zaskoczy prostotą i oryginalnością. Tak, dobrze czytasz - głównym składnikiem jest... fasola! Choć może wydawać się to dziwne, jej delikatny smak i kremowa konsystencja sprawiają, że idealnie zastępuje tradycyjną mąkę, tworząc pyszne, wilgotne i zdrowe ciasto.Przygotuj się na kulinarną rewolucję, bo to ciasto to dowód na to, że wszystko jest możliwe ...w tym ciasto z fasoli ha ha
Składniki:
::::::::::::::::::
1 puszka (30 dag.) białej fasoli z puszki ,odsączyć z zalewy
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
2 łyżeczki przyprawy do piernika
0.5 łyżeczki cynamonu
1 kieliszek rumu / wódki lub innego alkoholu albo zapachu do ciasta stalowego
1 szkl.cukru
0.5 szkl.mleka w proszku
2 łyżki oliwy
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Fasolę odsączyć z zalewy ,opłukać.Zmiksować razem z resztą składników na ciasto, na gładką masę .Wlać do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia .Piec 35-45 minut w 180 stopniach.Wystudzić.Gotowe ciasto możemy polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz