Witajcie kochani.Dziś mój ulubiony dodatek do domowego sernika .Sernik – to deser, który budzi najcieplejsze wspomnienia, często kojarząc się z babciną kuchnią, rodzinnymi świętami i chwilami pełnymi słodyczy. Co sprawia, że ten klasyczny wypiek jest tak wyjątkowy ? Oczywiście aksamitny ser, kruche ciasto, ale przede wszystkim...niepowtarzalny aromat i smak!Tradycyjne serniki kryją w sobie sekret idealnie dobranych, korzennych nut, które rozgrzewają i otulają zapachem cały dom. Zamiast sięgać po gotowe mieszanki, stwórzmy dziś własną, perfekcyjną kompozycję. Nasza
domowa przyprawa do sernika to klucz do wydobycia pełni smaku, który sprawi, że Twój sernik będzie nie tylko pyszny, ale i absolutnie niezapomniany.
Zapraszam.::::::::::::::::::::::::
1/3 szkl.erytrolu / cukru
1 łyżeczka z czubkiem mielonej prawdziwej wanilii
2 łyżeczki mielonego kardamonu
Skórka starta z jednej pomarańczy ( można ją startą wysuszyć i dopiero dodać ,ja wolę świeżą )
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Do miseczki wsypać erytrol lub cukier ,mieloną wanilię ,mielony kardamon i startą skórkę pomarańczową.Wszystko dokładnie wymieszać i przesypać do szczelnego pojemniczka.Zkręcic dobrze pokrywkę.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz