Domowy Kapuśniak Keto


 Witajcie kochani .Dziś przepis na keto kapuśniak. Kiedy za oknem trzaska mróz, a my szukamy dania, które  rozgrzeje nas od środka  i nasyci na długie godziny, tradycyjny kapuśniak wydaje się być jedynym wyborem.Ta zupa to prawdziwy komfortowy posiłek.  Jest esencjonalny,bogaty w smaku i idealnie zbalansowany .To danie, które udowadnia, że kiszona kapusta smakuje wspaniale, gdy za oknem pada śnieg. Przygotuj się na solidną porcję ciepła i tradycji! Zapraszam.

Składniki:
::;:::::::::::::::::
500 gr.kiszonej kapusty 
Bulion 1.5 litra
1 cebula 
Kawałek pora
3 łyżki masła
1 łyżka kminku
Sól 
Pieprz czarny 
Listek laurowy
3 ziela angielskiego 
Boczek wędzony 
::::::::::::::::::::::::::::::::   
Na patelni rozpuścić masło ,przesmażyć pokrojony boczek i  drobno posiekaną cebulę i pora..Gdy cebula się zrumieni dodać posiekaną kiszoną kapustę .Dusić pod przykryciem przez ok.1 godzinę na małym ogniu.Gdy kapusta będzie przywierać dolać  odrobinę wody  lub bulionu.Do garnka wlać bulion ,włożyć przesmażoną kapustę z boczkiem,dodać listek laurowy i ziele any.Mieszać i całość gotować  jeszcze ok.20 minut pod przykryciem.Dodać w międzyczasie kminek i doprawić solą i pieprzem.Smacznego.


Komentarze

Popularne posty