Domowy Kapuśniak Keto
Witajcie kochani .Dziś przepis na keto kapuśniak. Kiedy za oknem trzaska mróz, a my szukamy dania, które rozgrzeje nas od środka i nasyci na długie godziny, tradycyjny kapuśniak wydaje się być jedynym wyborem.Ta zupa to prawdziwy komfortowy posiłek. Jest esencjonalny,bogaty w smaku i idealnie zbalansowany .To danie, które udowadnia, że kiszona kapusta smakuje wspaniale, gdy za oknem pada śnieg. Przygotuj się na solidną porcję ciepła i tradycji! Zapraszam.
Składniki:
::;:::::::::::::::::
500 gr.kiszonej kapusty
Bulion 1.5 litra
1 cebula
Kawałek pora
3 łyżki masła
1 łyżka kminku
Sól
Pieprz czarny
Listek laurowy
3 ziela angielskiego
Boczek wędzony
::::::::::::::::::::::::::::::::
Na patelni rozpuścić masło ,przesmażyć pokrojony boczek i drobno posiekaną cebulę i pora..Gdy cebula się zrumieni dodać posiekaną kiszoną kapustę .Dusić pod przykryciem przez ok.1 godzinę na małym ogniu.Gdy kapusta będzie przywierać dolać odrobinę wody lub bulionu.Do garnka wlać bulion ,włożyć przesmażoną kapustę z boczkiem,dodać listek laurowy i ziele any.Mieszać i całość gotować jeszcze ok.20 minut pod przykryciem.Dodać w międzyczasie kminek i doprawić solą i pieprzem.Smacznego.



Komentarze
Prześlij komentarz