Jak zrobić Syrop Kokosowy do Kawy
jest coś lepszego niż poranna kawa? Jest! Poranna kawa, która natychmiast przenosi Cię w egzotyczne, słoneczne klimaty. Zapomnij o nudnych waniliach i karmelach – dziś zanurzymy się w głębokim, kremowym smaku syropu kokosowego, który jest idealnym partnerem dla Twojego ulubionego espresso, latte czy cold brew. Co najważniejsze, ten pyszny dodatek przygotujesz w domu w zaledwie 10 minut! Koniec z syropami pełnymi sztucznych aromatów. Przygotuj się na małą, kokosową rewolucję w Twojej filiżance.Zapraszam.
Składniki:
::::::::::::::::::
1 szkl.wiórków kokosowych
Ok.400 ml.wody
3/4 szkl .cukru
:::::::::::::::::::::::::
Wodę ok.200 ml.zagotowujemy ,dodajemy wiórki kokosowe ,a następnie całość gotujemy jeszcze przez kilka minut ,aż duża część wody wsiąknie w wiórki kokosowe i odparuje .Po tym czasie wlewamy resztę wody ,dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.Gotowy syrop przecedzamy przez drobne sitko lub gaże do butelki .Aby przygotować pyszną kawę wystarczy wlać do filiżanki 2 łyżeczki syropu kokosowego.Smacznego.



Komentarze
Prześlij komentarz