Syrop Miętowy do Kakao i Kawy
Witajcie kochani.Dziś wlatuje przepis na syrop do Kakao lub kawy lub herbaty bez ,którego zima nie może się oprzeć.Możemy tego złocisto - zielonego syropu używać także do naleśników drinków itp.Zawsze warto go mieć w zanadrzu swojej lodówki ,kiedy wpadają goście .Zapraszam.
Składniki:
::::::::::::::::::
20 dag lub 2 pęczki świeżej mięty
2 szkl.wody
1 szkl.cukru
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cukier zalać gorącą wodą.Postawić chwilę na małym gazie i gotować ,aż cukier nam się rozpuści .Dodać posiekaną miętę i gotować na średnim ogniu ,aż połowa wody nam odparuje ,a syrop zgęstnieje .Całość przecedzić na sitku.Przelać do butelki ,schłodzić .Trzymać syrop w lodówce .Smacznego.



Komentarze
Prześlij komentarz